PALESNAPES

ELÉRHETŐSÉG: pales17@freemail.hu OLDAL ELŐZMÉNYEI: http://hajnalhasadas.hupont.hu/ http://napcsillag.hupont.hu/ http://hatodiknapon.hupont.hu/, a http://csillagszeme.hupont.hu, http://csillag-szeme.hupont.hu és http://o-megacsillag.hupont.hu/

2018. okt. 05. - Az éghajlatváltozás figyelmeztető jeleire, melyeket az elmúlt néhány hónapban az emberek tapasztalhattak világszerte, a nemzeti kormányoknak az idén tartandó kulcsfontosságú gyűléseken figyelemmel kell lenniük, mivel a rekord szintű időjárási zavarok számos országban folyamatban vannak.
https://www.theguardian.com/environment/2018/oct/05/why-the-next-four-months-are-crucial-for-future-of-planet-climate-change

2018. okt. 05. - Az extrém időjárás miatt folyóvá váltak az utcák Dél-Olaszországban, köztük Szicíliában is.
https://www.express.co.uk/news/world/1027244/Italy-floods-Sicily-Catania-Calabria-Puglia-Lamezia-Terme-maltempo-latest
2018. okt. 05.- Mintegy 200 fekete madarat, csókát találtak elpusztulva Varsónál, egyszerűen lepotyogtak a fákról.
http://www.thenews.pl/1/11/Artykul/385840,Hundreds-of-birds-found-dead-in-Warsaw
2018. okt. 05-én hat új atomreaktor építéséről és öt Sz-400-as Triumf légvédelmi rakétarendszer eladásáról írt alá megállapodást Újdelhiben Narendra Modi indiai kormányfő és Vlagyimir Putyin orosz elnök. A felek arról is döntöttek, hogy Oroszország együttműködik az indiai űrkutatás fejlesztésében, aminek keretében India három embert küldene a világűrbe, az orosz űrhivatal felkészítésével. "Országaink közösen fejlesztenek és állítanak elő modern haditechnikai eszközöket, emellett közös szándékunk, hogy megemeljünk hadseregeink készültségét” – mondta Putyin.
https://hu.euronews.com/2018/10/05/milliardos-uzletet-kotott-putyin-indiaval

2018. szept. 06. - Aláírták Újdelhiben az Egyesült Államok és India közötti fegyvereladásról szóló, kulcsfontosságúnak ítélt szerződést, amellyel India csúcstechnológiájú katonai eszközöket vásárol Washingtontól. Az erről szóló találkozót előzőleg már kétszer elhalasztották, miután a két ország közti kapcsolatok feszültebbé váltak, amiért India olajat vásárolt Irántól, illetve miután az Egyesült Államok szankciókkal fenyegette meg Indiát, mert katonai felszerelést vásárolt Oroszországtól.
https://www.sonline.hu/orszag-vilag/india-csucsfegyvereket-vasarolhat-az-usa-tol-1194973/
2012. - India "kezd rosszfiú" lenni.
"India számára a valódi kérdés az, hogy hajlandó-e elfoglalni helyét a világrend felelős megtartójaként. Vagy néhány rúpiáért inkább a moszkvai és pekingi rendbontók mellé áll.” (A néhány rúpia arra utal, hogy India fokozza iráni olajvásárlását, mert a lap szerint az iráni olaj most kedvezőbb áron vehető meg.)
A „világrend felelős megtartója” ma a világháborút kockáztatóját jelenti.
Kína szerint Washington nem hozhat egyoldalú döntéseket, pl. az iráni olajvásárlás terén, jogtalanul szankcionál országokat.
https://alfahir.hu/india_kezd_rossz_fiu_lenni-20120216
http://www.haon.hu/peking-nem-enged-az-irani-olaj-importjara-vonatkozo-washingtoni-akaratnak/1945287
2018. okt. 03. - A négy legjelentősebb ázsiai olajimportőr, Kína, India, Dél-Korea és Japán 81,4 százakkal több olajat vásárolt Irántól augusztusban, mint egy évvel korábban.
India közel 190 százalékkal növelte importját, ami a legnagyobb volumenű az elmúlt 15 évben, míg Kína ehhez képest 49 százalékkal.
http://www.energiainfo.hu/azsia_szivja_fel_az_irani_olajat_-34052/
2018. okt. 06. - India, a világ harmadik legnagyobb olajimportőre 9 millió hordó olajat vásárol novemberben Irántól, az ezt tiltó amerikai szankciók ellenére. Októberben mintegy 10 millió hordó iráni olajat vásárolt. Májusban leszögezték, hogy eleget tesznek az ENSZ Irán elleni szankcióinak, de más országok, így az Egyesült Államok szankcióinak viszont nem.
https://www.portfolio.hu/vallalatok/india-9-millio-hordo-koolajat-vasarol-irantol-az-amerikai-szankciok-ellenere.300420.html
2018. okt. 06. - A NATO katasztrófa gyakorlatának résztvevői vonultak át Magyarországon Szerbia felé hétvégén.
http://www.kisalfold.hu/belfold_hirek/kulfoldi_csapatok_haladnak_at_konvojban_az_orszagon_a_hetvegen/2575575/
2018. okt. 06. - 4.8-as földrengés rázta meg Szicília keleti részét,  melynek epicentruma Cataniától északnyugatra volt, Santa Maria di Licodiánál, nagyjából 9 kilométeres mélységben.
http://www.kisalfold.hu/kulfold_hirek/foldrenges_volt_sziciliaban_nehanyan_sokkos_allapotba_kerultek/2575584/
https://www.express.co.uk/news/world/1027790/italy-earthquake-sicily-catania-magnitude-etna-volcano
2018. okt. 06-án (helyi idő szerint 19:11-kor) erős, 5,9-es földrengés rázta meg Haitit, közölte az amerikai földtani intézet (USGS). A földtani intézet szerint a földrengés középpontja a karibi ország északi részén található Port-de-Paix-től 20 kilométerre északnyugatra volt, 15,3 kilométeres mélységben. A természeti katasztrófa legalább 11 ember életét követelte. Több városban épületek dőltek össze, Plaisance városában leomlott a Szent Mihály katolikus templom homlokzata. Jovenel Moise haiti elnök a Twitteren intette nyugalomra a lakosokat, akik több helyen pánikban törtek ki. Haitit 2010. január 7-én 7-es erősségű földrengés sújtotta, amelyben több mint 220 ezer ember meghalt és 300 ezer megsérült. A természeti katasztrófa következtében mintegy 1,2 millió haiti vált hajléktalanná. Az elszegényedett ország azóta sem tudott teljesen lábra állni a katasztrófa következményeiből.
http://www.kisalfold.hu/kulfold_hirek/eros_foldrenges_razta_meg_haitit_-_halottak_kisebb_karok/2575637/
https://en.wikipedia.org/wiki/2018_Haiti_earthquake
2010. - Az USA hadserege és Haiti mesterséges földrengése.
Hugo Chavez akkor azt mondta, az USA hadserege Istent játszik, Haiti pedig csak egy tesztelése volt a földrengés-fegyvernek, a végső cél Irán elpusztítása és térdre kényszerítése.
https://reason.com/blog/2010/01/20/chavista-experts-say-us-milita
https://www.collective-evolution.com/2016/04/29/was-hugo-chavez-right-about-haarp-the-haiti-earthquake-is-weather-even-natural-anymore/
https://truth11.com/2010/04/02/13-reasons-to-suspect-haarp-caused-haiti-quake/
https://internetfigyelo.wordpress.com/2010/01/23/haiti-megszallas-elott-all/
https://hir.ma/kulfold/ujfajta-idojaras-modosito-fegyverek-cia-penzbol-avagy-a-globalis-klimarezsim/488326

   
 

2018. okt. 06. - A román, német, holland, belga és francia burgonyatermesztők is hasonló gondokkal szembesültek ezen a nyáron, így várhatóan ezekben az országokban is gyengébb lesz a termés.
Áremelkedés várható.
https://www.erdely.ma/a-kedvezotlen-idojaras-miatt-gyenge-burgonyatermesre-es-a-krumpli-aranak-emelkedesere-kell-szamitani/
2018. okt. 04. -
Fél évszázad alatt csaknem a tizedére apadt hazánkban a burgonya termesztése.
https://sokszinuvidek.24.hu/kertunk-portank/2018/10/04/drasztikusan-csokkent-a-burgonyatermesztes-hazankban/
2018. szept. 24. -
1976 óta az idei volt a legmelegebb és legszárazabb nyár Nagy-Britanniában.
A csapadékhiány egész Észak-Európában problémát okozott, a burgonya terméshozama 20 százalékkal kevesebb lett idén, és sokkal kisebbek a gumók is.
A megszokott 8-9 centiméter hosszú sültkrumplik helyett 3 centiméterrel kisebbekre kell készülni, de a chipsek mérete is csökken idén, mivel a gumók átmérője nem éri el az eddigi 50 milliméteres átlagot.
https://hvg.hu/kkv/20180924_Rovidebb_lesz_a_sultkrumpli_kisebb_lesz_a_chips_az_aszaly_miatt
2018. okt. 06. - A szavahihető zsidók ceremóniájuk alkalmával állítólag egy a Második Templom óta nem használt aranyedényt vettek elő.
https://www.charismamag.com/life/culture/38787-golden-vessel-used-in-jewish-ceremony-for-first-time-since-second-temple
2018. okt. 06-07 hétvégéjén Románia népszavazott, amelyen a férfi és nő házasságán alapuló család fogalmának alaptörvénybe iktatásáról dönthetett. A népszavazás érdektelenség miatt elbukott, így szeptembertől szomszédunknál is elismerik az azonos neműek házasságkötését, mivel az Európai Unió Bírósága erre kötelezne júniusi bejelentésével minden EU-s tagországot. Merthogy a szabad tartózkodáshoz való jog miatt a házastárs fogalmát alkalmazni kell az uniós állampolgárok azonos nemű házastársaira is. Ugye ismerjük Szodoma és Gomora történetét és végzetét? Bűnös dolognak tartja az azonos neműek házasságát Kirill orosz pátriárka is. Olyan bűn szerinte, amelyet az emberiség történetében először törvénnyel igazolnak. Hiába a buzik és Brüsszel támadása, a magyar jog nem mondja ki a házasság és a bejegyzett élettársi kapcsolat közel egyenértékűségét.
Nagyon helyesen egész Oroszországban jogellenes “homoszexuális, leszbikus, biszexuális és transznemű propagandát” terjeszteni fiatalkorúak körében.
https://hu.euronews.com/2018/10/06/romania-nepszavazas-a-csaladmodellrol
https://pestibulvar.hu/2018/10/08/elbukott-a-homofob-nepszavazas-romaniaban/
http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/magyarorszagnak-el-kell-ismernie-a-kulfoldon-kotott-meleghazassagot/2knmw7g
https://888.hu/article-morvai-a-tomeges-migracio-tamogatasat-es-a-meleghazassag-engedelyezeset-koveteli-magyarorszagtol-brusszel
http://www.boon.hu/az-orosz-patriarka-szerint-az-azonos-nemuek-hazassaga-bunos-dolog/2278907
2018. okt. 07. - MIHÁLY a 2018-as hurrikán szezon 13. nevet kapó viharja.
http://www1.cbn.com/cbnnews/us/2018/october/tropical-storm-michael-could-reach-hurricane-strength-before-striking-us-gulf-coast
2018. okt. 07. - Októberhez képest szokatlanul meleg van Portugáliában, ami kedvez a bozóttüzeknek.
https://infostart.hu/kulfold/2018/10/07/bozottuz-tombol-lisszabon-mellett
http://www.origo.hu/nagyvilag/20181007-hetszaz-tuzolto-oltja-a-langokat-portugaliaban.html

2018. okt. 07. - Megérkezett Észak-Koreába Mike Pompeo amerikai külügyminiszter, aki a Koreai-félsziget atommentesítéséről tárgyal Kimmel (Hajnalcsillag/Lucifer), majd még a nap folyamán Szöulba utazik, ahol tájékoztatja Mun Dzse In dél-koreai elnököt és Kang Kjung Va külügyminisztert phenjani látogatása eredményeiről.
Ri Jong Ho észak-koreai külügyminiszter az ENSZ-közgyűlésén mondott beszédében bírálta az Egyesült Államokat, amiért szerinte nem bízik Phenjan atomfegyver-mentesítési programjában. Leszögezte, hogy a bizalom hiánya miatt "szó sem lehet arról, hogy elsőként és egyoldalúan lefegyverezzük magunkat".
https://www.portfolio.hu/gazdasag/megerkezett-eszak-koreaba-az-amerikai-kulugyminiszter-talalkozik-kim-dzsong-unnal.5.300442.html
2018. okt. 07-én a SpaceX Falcon 9-esének látványos fellövését láthattuk a SAOCOM 1A-val a Vandenberg légibázisról, és a Falcon 9-es leszállását.
https://www.geekwire.com/2018/sonic-boom-ufo-show-spacex-launches-satellite-lands-rocket-booster-california/
https://www.newsflare.com/video/245114/science-technology/stunning-time-lapse-of-spacex-rocket-launch-creates-impressive-light-show-over-huntington-beach
https://twitter.com/SpaceX/status/1049194290176352256
https://twitter.com/SpaceX/status/1049203208466313217
https://twitter.com/jwfusco/status/1049154323559505920
https://twitter.com/SpaceX/status/1049383091683319808
2018. okt. 07. - Nagy Britannia az elmúlt 17 legnagyobb hadgyakorlatát rendezi több mint 5500 fővel (Oroszország: Vosztok 2018/300 ezer fő), melyben kibertámadással semlegesítik Moszkvát. Állítják, hogy az Egyesült Királyság a Trident nukleáris rakéták nélkül katonai erejével nem képes szembeszállni Oroszországgal.
https://www.thesun.co.uk/news/7438189/britain-stages-biggest-war-games-for-17-years-with-5500-troops-while-rehearsing-cyber-strike-to-black-out-moscow/
2018. okt. 07. - Skócia elkerülhetetlenül függetlenné válik -
Nicola Sturgeon.
https://kuruc.info/r/4/190834/
Idézve korábbról:
"A témakör érinti az atomfegyvereket. Az USA légierejének űrparancsnoksága napokkal korábban jelentette be, hogy felkészült egy űrháborúra.

2016. júni. 24. - BREXIT: győzött az EU-ból kilépésre szavazók tábora.
A font a 2008-as pénzügyi válság óta nem gyengült ilyen rövid idő alatt ekkorát, az USA dollár pedig szárnyal.
Anglia és Wales a kilépésre szavazott, Skócia az EU-tagságra.
Nicola Sturgeon skót miniszterelnök, a Skóciát kormányzó Skót Nemzeti Párt (SNP) vezetője pénteken kijelentette: az eredményekből egyértelmű, hogy Skócia népe az Európai Unióban látja országa jövőjét.
Újabb skót népszavazás Nagy-Britanniából kilépésre valószínű.
http://www.kisalfold.hu/kulfold_hirek/brit_eu-nepszavazas_-_gyozott_a_brexit-tabor_meredeken_zuhan_a_font/2479775/
http://index.hu/kulfold/2016/06/23/brexit_most_dol_el_minden_mi_lesz_a_kint_elo_magyarokkal/
http://www.portfolio.hu/gazdasag/uristen_hat_tenyleg_brexit_lesz.233765.html
http://www.bruceonpolitics.com/wp-content/uploads/2016/02/Brexit-11-650.jpg
2016. júni. 15. - Nicola Sturgeon, a Skót Nemzeti Párt vezetője nemrég azt mondta, megismételnék a 2014-es referendumot és újra megkérdeznék az embereket az Egyesült Királyságtól való elszakadásról, ha a britek az Európai Unióból kilépés mellett döntenek, de a skótok a tagság fenntartását támogatják.
http://www.hidfo.ru/2016/06/skocia-fuggetlenul-is-tagja-maradna-az-europai-unionak/
2012. - Alex Salmond skót kormányfő januárban jelentette be hivatalosan, hogy Skócia 2014-ben referendumot tart függetlenné válásáról, és leszögezte: a Tridentek nem maradhatnak Skóciában.
A teljes brit atomarzenál a Trident atomrakétákat hordozó Vanguard osztályú atom-tengeralattjárókból áll, és Skóciában állomásozik. Maga a flotta Faslane hadikikötőjében áll, míg a rakétákat és a robbanófejeket a közeli Coulport támaszponton tárolják."
http://hvg.hu/vilag/20120308_skocia_fuggetlenseg_brit_atomraketak

http://o-megacsillag.hupont.hu/129/jelek-2016-juni09
2018. okt. 07. - Sajtóhírek szerint Németország októberben több charterjáratot indítana Olaszországba, hogy visszaszállítsa azokat a bevándorlókat, akik Olaszországban léptek be az Európai Unió területére, itt regisztrálták őket, majd innen más tagállamba mentek tovább, ahol nem kaptak menedéket. Az ilyen migránsokat az EU-tagállamok eddig is visszaszállították Olaszországba: Franciaország havonta húsz, Németország havonta ötven személyt szállíthatott vissza Olaszországba menetrend szerinti repülőjárattal, a gyakorlatban azonban a németek havi 25 főt szállítottak vissza Olaszországba. Most azonban több emberről van szó és különjáratokról a Berlin és Róma között szeptemberben bejelentett megállapodás értelmében. Sajtóinformációk szerint az első chartergép a napokban érkezik meg Olaszországba. Ezt az olasz belügyminisztérium nem erősítette meg, a német sajtó viszont arról írt, hogy számos Németországban élő bevándorló kapott hatósági értesítést az Olaszországba való visszaszállításról.
"Ha valaki, Berlinben vagy Brüsszelben, azt hiszi, hogy migránsok tucatjait szállíthatja és rakhatja ki Olaszországban engedély nélküli charterjáratokkal, jobb, ha tudja, hogy nincs és nem is lesz e célra igénybe vehető repülőtér" - fogalmazott Salvini a Twitteren közzétett bejegyzésében, hozzátéve, hogy lezárják a repülőtereket, ahogyan a kikötőkkel már megtették.
http://www.kisalfold.hu/kulfold_hirek/illegalis_bevandorlas_-_salvini_a_repuloterek_lezarasaval_fenyeget/2575677/
2018. okt. 07. - Erdogan még mindig reménykedik egy EU-s csatlakozásban, amelynek ígérete már 1963 óta tart. Népszavazással fenyegetőzik.
https://orientalista.hu/blog-post/erdogan-biralta-hogy-az-europai-unio-1963-ota-hitegeti-torokorszagot-a-tagsaggal/
https://orientalista.hu/blog-post/nepszavazast-akar-az-eu-s-csatlakozasrol-erdogan/
2018. okt. 07-08-ra volt datálva az újabb napszellő áramlat érkezése (és a geomágneses vihar), az okt. 04-05-én a Föld felé forduló koronalyukból.
http://www.spaceweather.com/archive.php?view=1&day=06&month=10&year=2018
 

http://www.spaceweather.com/images2018/05oct18/ch_strip.jpg

2018. okt. 08-án Magyarországra érkezett Recep Tayyip Erdogan török államfő.
Az Eximbank nyitott a magyar-török gazdasági együttműködés céljára egy 420 millió dolláros hitelkeretet.
Orbán arra kérte Recep Tayyip Erdogant, hogy támogassa, bátorítsa a török befektetőket. Beszéltek továbbá a magyar gazdaság előtt álló törökországi lehetőségekről, a kormányfő elmondta, elsősorban a mezőgazdaság és a vízügyi technológia előtt szeretett volna teret nyitni a megbeszélésen.
 
A török EU-csatlakozásra vonatkozó kérdésre Orbán Viktor azt felelte: Magyarország eddig is támogatta Törökországot, és ezután is támogatni fogja. Erdogan szerint az uniónak el kell döntenie, fel akarja-e venni Törökországot vagy sem, mert "elértünk a türelem határához". Menekültkérdésben segítséget vár európai és más országoktól. "Ha minden kaput megnyitnánk, akkor egész más kép tárulna elénk" - mondta.
http://www.kisalfold.hu/belfold_hirek/erdogan_budapesten_torokorszagban_4_millio_menekult_el_-_video_fotok/2575721/
2018. okt. 08. - A 2018-as zene ünnepén Emmanuel Macron nyitotta meg az Élysée kapuit, művészek gyűrűjében fényképezkedett és bulizott. Most egy Twitteren keringő fotóból kiderült, hogy az egyik bulizó Nick Conrad rapper volt, aki fehérek (és fehér gyerekek) legyilkolására szólított fel. A Rothschild bankár Macron emellett transzvesztita zenésszel és bűnöző feketékkel fotózkodik és feltételezett homoszexualitásán viccelődnek. Ez már érezhetően szándékos, hisz pl. Macron az éllovasa a migrációnak, mely immár bukovári.
http://www.origo.hu/nagyvilag/20181008-macron-rapper-feher-gyerekek-megolese.html
http://www.origo.hu/nagyvilag/20181007-macron-filozofus.html

2018. okt. 08. - Rendkívüli állapot kihirdetése Floridában Mihály miatt.
https://24.hu/kozelet/2018/10/08/rendkivuli-allapot-florida-michael-tropusi-vihar/
2018. okt. 08. - Marad a szokatlanul meleg október.
https://dunaujvaros.com/hirek/201810/marad_a_szokatlan_oktoberi_meleg
2018. okt. 08. - Az éghajlatváltozással foglalkozó IPCC-jelentés sürgős fellépést sürget a fosszilis tüzelőanyagok fokozatos kivonására.
https://www.theguardian.com/environment/live/2018/oct/08/ipcc-climate-change-report-urgent-action-fossil-fuels-live
2018. okt. 08. - Egyre nagyobb a csapadékhiány és egyelőre nem enyhül az aszály, a középtávú csapadék-előrejelzések szerint is leghamarabb a jövő hét közepén, végén jöhet számottevő eső.
https://index.hu/belfold/2018/10/08/omsz_aszaly_eso/
https://www.met.hu/idojaras/agrometeorologia/elemzes/index.php?id=2808&m=2
2018. okt. 08. -
Nem csak a burgonyának, az egész mezőgazdaságnak nem kedvezett az idei időjárás. Egy hónapja nem volt jelentős eső.
http://www.orientpress.hu/cikk/2018-10-08_nagyon-gyenge-az-idei-krumplitermes
2018. okt. 08. - Végső felhívás a Föld megmentésére a klímakatasztrófától.
https://www.bbc.com/news/science-environment-45775309
2018. okt. 08. - Oktoberfest: 42 szexuális bűncselekmény és egy 42 éves elkövető általi gyilkosság.
https://kuruc.info/r/4/190846/
2018. okt. 08. - Ferenc pápa angyali segítséget kér az ördöggel szemben a szexuális zaklatási botrányban.
Az ördög eleven és jócskán túlórázik, hogy aláássa a római katolikus egyházat, mondja Ferenc pápa. Annyira hisz a Sátán ténykedésében, hogy világszerte imádságra hívta fel a katolikusokat, hogy legyőzessék a Sátán.
https://www.charismanews.com/world/73519-pope-francis-calls-on-angels-to-deliver-catholic-church-from-devil-sex-abuse-scandal
2018. okt. 08. - Itt a vége a 3D-nek.
Idén már egyetlen gyártó sem adott ki 3D képes TV-t,
az idei technológiai szakkiállításokon Ázsiában, Amerikában, Ausztráliában és Európában sem volt egyetlen túlélő, sőt már a filmeket sem adják ki 3D-s lemezeken, vagy online streamen. A piaci résztvevők a technológiát halálra ítélték. A cikkíró szerint az utánpótlás is elapad, így minden 3D-s film 3D-s TV és szemüveg nélkül kuka.
Nyilvánvalóan a VR felé tartanak, vagyis nem csak a 3D-nek lesz vége, bár ki tudja. 666, vagy 144000?
http://www.origo.hu/techbazis/20181008-meghalt-a-3d-tv.html

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 153
Tegnapi: 151
Heti: 304
Havi: 5 953
Össz.: 327 486

Látogatottság növelés
Oldal: JELEK 2018 OKT-02
PALESNAPES - © 2008 - 2020 - palesnapes.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »